Hoe je een overhemd kan verzorgen en laten onderhouden

Home / Blog / Mode / Hoe je een overhemd kan verzorgen en laten onderhouden

Hoe je een overhemd kan verzorgen en laten onderhouden

Een overhemd is een belangrijk onderdeel van elke mannen- en vrouwen kledingkast. Het is een stijlvol en formeel kledingstuk dat gedragen kan worden tijdens formele gelegenheden of op het werk. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het wassen en onderhouden van een overhemd, zodat het langer meegaat en er altijd verzorgd uitziet. Hier zijn enkele tips om je overhemd in topconditie te houden.

Volg de wasinstructies op het label

Dit is belangrijk omdat sommige overhemden van specifieke materialen zijn gemaakt die anders behandeld moeten worden. Bijvoorbeeld, sommige overhemden moeten op een lage temperatuur gewassen worden, terwijl andere juist op een hogere temperatuur. Door de wasinstructies op het label te volgen, voorkom je dat je overhemd krimpt of verkleurt.

Gebruik de juiste wasmiddelen

Voor het wassen van overhemden is het aan te raden om een speciaal wasmiddel te gebruiken dat speciaal is gemaakt voor delicaat wasgoed. Dit zorgt ervoor dat je overhemd er langer fris en verzorgd uitziet.

Strijk je overhemd goed

Strijken is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een overhemd. Door het overhemd goed te strijken, zorg je ervoor dat het er verzorgd uitziet en dat er geen kreukels in blijven zitten. Gebruik hiervoor een warm strijkijzer en een stevig strijkijzerdoek om de knopen te beschermen. Geen zin of tijd om te strijken? Tegenwoordig zijn er ook strijkvrije overhemden te verkrijgen, zoals de naam al doet vermoeden hoeft deze niet gestreken te worden.

Laat je overhemd op tijd schoonmaken

Als je overhemd vies is of geurtjes heeft, is het tijd om het naar de stomerij te brengen. Een professionele stomerij kan ervoor zorgen dat je overhemd weer fris en verzorgd eruit ziet, zonder dat je zelf hoeft te wassen of strijken.

Bewaar je overhemd op de juiste manier 

Als je je overhemd opbergt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier bewaard wordt. Hang je overhemd op aan een goede kledinghanger en zorg ervoor dat het niet te lang in de kast blijft hangen, zodat het niet gaat geuren.

Bekijk ook